Tagliatelle z bazylią i mozarellą

0 (0 ocen)

  • 10 min

Obiad w 10 minut - lekki makaron ze świeżą bazylią, mozarellą i orzechami nerkowca

  • 10 min

Składniki:

  • na dwie porcje:
    1 szkl. listków świeżej bazylii
    garść orzechów nerkowca (ok.30g)
    1/2 kulki mozarelli
    1 ząbek czosnku
    2 łyżki oliwy z oliwek
    3 łyżki wody
    pieprz świeżo mielony do smaku
    sól do smaku
    +makaron tagliatelle wg uznania

Tagliatelle z bazylią i mozarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • miksujemy składniki 1. Wszystkie składniki (oprócz makaronu :)) wkładamy do blendera i miksujemy niezbyt dokładnie. Nasze pesto powinno mieć wyczuwalne kawałki orzechów i grudki. Makaron gotujemy al dente, przecedzamy (nie przelewamy zimną wodą!) i bardzo dokładnie mieszamy z naszym pesto. Gotowe! :)

Komentarze

Podobne przepisy