Tagliatelle z cukinią

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

To bardzo szybkie do zrobienia, a zarazem smaczne danie dla całej rodziny.

Składniki:

  • ● średnia cukinia
    ● czerwona papryka
    ● op. makaronu tagliatelle
    ● op. śmietany 18-proc.
    ● 3-4 ząbki czosnku
    ● 3 łyżki oleju
    ● sól
    ● pieprz
    ● przyprawa uniwersalna
    ● oregano
    ● słodka mielona papryka

Tagliatelle z cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię i paprykę myjemy.
    Z papryki usuwamy gniazdo
    nasienne. Miąższ wraz z cukinią
    kroimy w kostkę i podsmażamy
    na oleju. Gdy nieco
    zmiękną, podlewamy 1/2
    szklanki wody i dusimy.
  • 2. Czosnek obieramy, przeciskamy
    przez praskę i mieszamy
    z warzywami. Doprawiamy
    do smaku i chwilę odparowujemy.
    Dodajemy śmietanę.
  • 3. Makaron gotujemy al dente.
    Odcedzamy. Polewamy
    sosem i od razu podajemy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_09-2010

Komentarze

Podobne przepisy