Tagliatelle z kurkami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo szybki w przygotowaniu i przepyszny obiad.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400g kurek
    150ml śmietany 30%
    1 duża cebula
    0,5 łyżki masła
    1 płaska łyżka oleju
    sól i pieprz do smaku
    Dodatkowo:
    400g ugotowanego makaronu tagliatelle
    starty parmezan/grana padano
    posiekana natka pietruszki

Tagliatelle z kurkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W głębokiej patelni na rozgrzany olej wymieszany z masłem wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę oraz odrobinę soli i całość zeszklić poczym dorzucić do cebuli dobrze oczyszczone i osuszone kurki, a następnie smażyć wszystko do momentu odparowania całej wody.
    2. Gdy woda odparuje należy wlać śmietanę 30%, dodać sól oraz pieprz i na malutkim ogniu gotować do momentu gdy sos zrobi się gęsty.
    3.Gotowy sos podawać z ugotowanym makaronem, a całość dodatkowo posypać posiekaną natką pietruszki i parmezanem. Smacznego ❤

Komentarze

Podobne przepisy