makaron tagliatelle
400 g filetu z łososia
mała cukinia
suszone pomidory
kukurydza
kawałek pora
2 ząbki czosnku
sól
pieprz
oliwa do smażenia
listki bazylii
Tagliatelle z łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Pora pokroić i podsmażyć na oliwie, dodać przepuszczony przez praskę czosnek i pokrojoną w plasterki cukinię. Jak por i cukinia zrobią się miękkie dodajemy pokrojone suszone pomidory, kukurydzę i doprawiamy. Łososia myjemy, obieramy ze skóry , dzielimy na porcje i smażymy ( ja warzywa przesunęłam sobie na jedną połowę patelni a na drugiej smażyłam łososia. Jak się nam ładnie usmaży to łączymy go z warzywami, dodajemy ugotowany makaron i świeże listki bazylii, dokładnie mieszamy, jak potrzeba to jeszcze doprawiamy i gotowe :)
Komentarze