Tagliatelle z okiwkami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Proste, smaczne i szybkie w przygotowaniu danie. Polecam!

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • -300 g makaronu tagliatelle
    -10 młodych cebulek
    -80 g czarnych oliwek
    -1/4 szklanki białego wytrawnego wina
    -4 łyżki oliwy z oliwek
    -1 liść laurowy
    -sól
    -pieprz

Tagliatelle z okiwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Drylujemy okiwki i kroimy na połówki. Cebulkom obcinamy korzinki i zieloną część pędów kroimy w paseczki. Wrzucamy wszystko na patelnię z oliwą. Wlewamy białe wino, wrzucamy liść laurowy, doprawiamy szczyptą soli i pieprzu. Dusimy pod przykryciem 10 minut. Makaron gotujemy al dente. Odcedzamy. Dodajemy ragout z oliwek i cebulek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy