Tagliatelle z rukolą, kiełkami i pomidorkami

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób

danie_z_makaronem

  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 1 duża porcja lub 2 małe:
    100 g makaronu pełnoziarnistego tagliatelle
    1/2 opakowania rukoli Fit & Easy
    kilka pomidorków koktajlowych
    garść kiełków brokuła
    1 - 2 łyżki startego grana padano
    2 małe ząbki czosnku
    1 łyżeczka oleju/oliwy
    sól, pieprz do smaku

Tagliatelle z rukolą, kiełkami i pomidorkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy al dente.
  • 2. Na rozgrzanej oliwie podsmażamy przeciśnięty czosnek. Gdy wyczujemy aromat czosnku wrzucamy na patelnię umytą i osuszoną rukolę, doprawiamy i chwilkę podsmażamy - aż zwiędnie.
  • 3. Dodajemy połówki pomidorków i chwilkę podgrzewamy.
  • 4. Na koniec dodajemy kiełki, ugotowany makaron i starty ser - mieszamy, chwilę podgrzewamy i podajemy.

    Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy