Tagliatelle z sosem warzywnym i jarmużem

0 (0 ocen)

bardzo smaczne danie

Składniki:

  • 200 g makaronu tagliatelle
    1 garść jarmużu
    1 cukinia
    2 pomidory
    1 czerwona papryka
    2 ząbki czosnku
    1/2 szklanki wody
    3 łyżki koncentratu pomidorowego
    olej do smażenia
    sól do smaku

Tagliatelle z sosem warzywnym i jarmużem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Warzywa opłukać, osuszyć. Cukinię pokroić w pół plastry, pomidory w kostkę a paprykę w paski. Na rozgrzanym oleju smażyć kolejno warzywa. Usmażony jarmuż odłożyć. Resztę warzyw przełożyć do garnka. Wlać wodę, dodać koncentrat pomidorowy, czosnek przeciśnięty przez praskę i doprawić do smaku solą. Wymieszać. Pogotować razem 3 minuty na wolnym ogniu. Porcje makaronu nakładać na talerz. Polać sosem warzywnym i na wierzchu posypać jarmużem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy