Tagliatelle z wędliną w aksamitnym sosie

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

U nas zapas makaronów na kilka lat wprzód. Po porostu kochamy. Nie tylko ze względu na czas przygotowania dania. Walory smakowe przeważają.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g wędliny
    1 cebula
    2 łyżki masła
    3 ząbki czosnku
    1 łyżka majonezu
    3 łyżki śmietany 18%
    makaron tagliatelle 400 g
    pieprz

Tagliatelle z wędliną w aksamitnym sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Tagliatelle z wędliną w aksamitnym sosie 1. Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Odcedzamy, część wody z gotowania pozostawiamy. My robimy w ten sposób. Odcedzamy, durszlak od razu wstawiamy do garnka w którym gotował się makaron.

    Wędlinę kroimy w paski.
    Cebule siekamy.
    Czosnek przeciskamy przez praskę.
    Na rozgrzanym maśle smażymy wędlinę i cebulę. Po kilku minutach dodajemy czosnek.
    Smażymy minutę, po czym dodajemy majonez wymieszany ze śmietaną.
    Dodajemy do wędliny. Dokładnie łączymy razem z makaronem.
    Do smaku doprawiamy pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy