tagliatelle ze szpinakiem

0 (0 ocen)

  • 30 min

prosty i szybki sposób na obiad

  • 30 min

Składniki:

  • pesto ze szpinaku
    makaron tagliatelle
    mięso mielone 1/2 kg
    sól do smaku
    pieprz czarny
    przyprawa do mięsa mielonego 1 łyżeczka
    oliwa do podsmażenia
    czosnek 2 ząbki
    zioła ( tymianek ,oregano)

Tagliatelle ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. pesto:
    20 g orzeszków piniowych
    100 g listków młodego szpinaku
    1-2 ząbki czosnku
    3 łyżki startego parmezanu
    3łyżki oliwy z oliwek
    Orzeszki zrumienić na suchej patelni. Listki szpinaku umyć , wszystkie składniki zmiksować.
    Ząbki czosnku podsmażam na oliwie dodaję mięso mielone ,podsmażam dodaję przyprawę do mięsa mielonego oraz pesto ze szpinaku.
    makaron gotuję z 1 łyżeczką soli.
    na talerz wykładam makaron i polewam sosem ,podaję posypane świeżymi ziołami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy