Tagliatelle ze szpinakiem filetem i mozzraellą

0 (0 ocen)

  • 50 min

Super danie dla każdego.

  • 50 min

Składniki:

  • 300 g świeżego szpinaku
    400 g fileta z kurczaka
    ser mozzarella
    makaron Tagliatelle
    ząbek czosnku
    4 łyżki masła
    2 łyżki śmietany
    sól i pieprz do smaku

Tagliatelle ze szpinakiem filetem i mozzraellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W rondelku roztapiamy masełko,wrzucamy szpinak i dusimy pod przykryciem,czosnek obieramy z łupiny i wyciskamy przez praskę dodając do rondelka,doprawiamy przyprawami,pod koniec dodajemy śmietanę dokładnie mieszając.Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu.Filet z kurczaka smażymy na oliwie ,doprawiamy solą i pieprzem.Ugotowany Makaron rozkładamy na talerzu na makaron kładziemy szpinak,filet z kurczaka i ser mozzarella.Podawać od razu po przyrządzeniu.
    SmaczneGO

Komentarze

Podobne przepisy