Tajski colesław z żurawiną

0 (0 ocen)

  • 20 min

Szybka sałatka obiadowa. Colesław w nowej odsłonie.

  • 20 min

Składniki:

  • - 1/2 główki średniej białej kapusty
    - 1/2 główki średniej czerwonej kapusty
    - garść suszonych owoców żurawiny
    - 1 średnia marchewka
    - szczypiorek lub zielona cebulka
    - sól i czarny pieprz do smaku
    - 2 łyżki majonezu (u mnie Winiary)
    - 2 łyżeczki musztardy
    - 1 łyżka octu jabłkowego

Tajski colesław z żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szatkujemy drobno kapustę posypujemy solą i odstawiamy na pół godziny, by trochę puściła sok.
  • 2. Marchew ścieramy na tarce. Szczypiorek drobno siekamy.
  • 3. Przygotowujemy sos: majonez, ocet, musztardę mieszamy z odrobiną soli i świeżo mielonego pieprzu.
  • 4. Marchew, szczypiorek, żurawinę i przygotowany sos mieszamy z poszatkowaną kapustą.
  • 5. W razie potrzeby doprawiamy jeszcze osrobiną soli.

Komentarze

Podobne przepisy