Tajskie curry

0 (0 ocen)

  • 10 min

Pyszne curry na zimowe wieczory

  • 10 min

Składniki:

  • 1 puszka mleczka kokosowego
    2 łyżki czerwonej pasty curry
    2 łyżeczki mielonej kurkumy
    1 1/4 szklanki bulionu warzywnego
    600 g warzyw: kukurydza (mini albo z puszki), bakłażan pokrojony w pół plasterki, marchewka pokrojona w plasterki lub grube słupki, cukinia pokrojona w pół plasterki
    2 łyzki sosu rybnego
    trochę bazylii i kolendry

Tajskie curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozgrzej wok, wlej mleczko kokosowe, dodaj pastę curry i gotuj, aż do rozpuszczenia pasty. Dodaj kurkumę i bulion i zagotuj. Dodaj przygotowane warzywa, ponownie zagotuj, dodaj sos rybny, bazylię i kolendrę. Duś na wolnym ogniu, az warzywa będą al. dente. Podawać w ogrzanej salaterce.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy