To wprost idealne smakołyki dla niecierpliwych łasuchów :) Wystarczy w sumie, razem z pieczeniem, zaledwie pół godzinki by móc się rozkoszować jabłkowymi pysznościami.
30 min
Składniki:
Składniki:
1 płat ciasta francuskiego
1-2 jabłka
syrop "zielona herbata" lub inny
wiórki kokosowe do posypania
Talarki z jabłkami i kokosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowanie:
Z ciasta wycinam kółka (mniej więcej średnicy szklanki), lekko smaruję je syropem. Na każdym kółku układam cienki plaster jabłka, również smaruję go syropem, a potem oprószam wiórkami kokosowymi. Gdy wszystkie talarki są przygotowane, układam je na blasze wyłożonej papierem. Blachę wstawiam do piekarnika nagrzanego do 220 stopni C. i piekę ok. 20-25 minut.
Komentarze