Talarki ziemniaczane na wędzonej słoninie z sosem

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób

Uwielbiam ziemniaki pod każdą postacią, a takie pokrojone w talarki smażone na patelni szczególnie, dzisiaj zrobiłam na słoninie wędzonej, akurat szczęśliwie ją dostałam, na koniec polane sosem THO THAO słodkie chili, dla mnie niebo w gębie :)

  • 15 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 5 ziemniaków pokrojonych talarki
    100 g wędzonej słoniny pokrojonej na skwarki
    sól, pieprz mielony
    sos TAO TAO słodkie chili
    zielenina do posypania, dowolnie, natka, koperek, szczypior

Talarki ziemniaczane na wędzonej słoninie z sosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Słoninę lekko przysmażyć, wrzucić na tłuszcz talarki, smażyć do zrumienienia mieszając od czasu do czasu, posolić, posypać pieprzem.
    Na talerzu polać sosem i posypać zieleniną.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy