Uwielbiam ziemniaki pod każdą postacią, a takie pokrojone w talarki smażone na patelni szczególnie, dzisiaj zrobiłam na słoninie wędzonej, akurat szczęśliwie ją dostałam, na koniec polane sosem THO THAO słodkie chili, dla mnie niebo w gębie :)
15 min
Dla 2 osób
Składniki:
5 ziemniaków pokrojonych talarki
100 g wędzonej słoniny pokrojonej na skwarki
sól, pieprz mielony
sos TAO TAO słodkie chili
zielenina do posypania, dowolnie, natka, koperek, szczypior
Talarki ziemniaczane na wędzonej słoninie z sosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Słoninę lekko przysmażyć, wrzucić na tłuszcz talarki, smażyć do zrumienienia mieszając od czasu do czasu, posolić, posypać pieprzem.
Na talerzu polać sosem i posypać zieleniną.
Komentarze