Tapas na ostro

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Moje tapas: papryczki peperoni lub jalapeno zawijane w plasterek cienko krojonego wędzonego boczku,serwowane z wyrazistym w smaku serem i pastą z ostrych papryczek.

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - boczek wędzony (cienko krojone plastry): 8 plastrów
    - papryczki peperoni (marynowane): 4 sztuki
    - ser cheddar: 50 gramów
    - oliwki (zielone): 10 sztuk

    - pasta z papryki (ostra): 3 łyżki

Tapas na ostro - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Plastry boczku smażymy na rozgrzanej patelni teflonowej (1-2 minuty z każdej strony).
  • 2. Papryczki peperoni kroimy w 3 cm kawałki. Ser kroimy w kostkę, owijamy papryczką i plasterkiem smażonego boczku. Serwujemy na talerzu udekorowanym zielonymi oliwkami. Jako dodatek podajemy pastę z ostrych papryczek lub salsę.

Komentarze

Podobne przepisy