Moje tapas: papryczki peperoni lub jalapeno zawijane w plasterek cienko krojonego wędzonego boczku,serwowane z wyrazistym w smaku serem i pastą z ostrych papryczek.
Dla 8 osób
Łatwy
Składniki:
- boczek wędzony (cienko krojone plastry): 8 plastrów
- papryczki peperoni (marynowane): 4 sztuki
- ser cheddar: 50 gramów
- oliwki (zielone): 10 sztuk
Tapas na ostro - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Plastry boczku smażymy na rozgrzanej patelni teflonowej (1-2 minuty z każdej strony).
2.Papryczki peperoni kroimy w 3 cm kawałki. Ser kroimy w kostkę, owijamy papryczką i plasterkiem smażonego boczku. Serwujemy na talerzu udekorowanym zielonymi oliwkami. Jako dodatek podajemy pastę z ostrych papryczek lub salsę.
Komentarze