Tarta czekoladowa z wiórkami kokosowymi

0 (0 ocen)

Słodki kawałek czekoladowej przyjemności :)

Składniki:

  • Ciasto:
    1/2 kostki margaryny
    400 g. mąki
    200 g cukru pudru
    3 łyżki śmietany 18 %
    1 żółtko
    Masa:
    1/2 kostki margaryny
    250 ml. śmietany 18 %
    2 tabliczki czekolady mlecznej ( Każda po 100 g.)
    3 łyżki cukru
    3 łyżki wiórek kokosowych


Tarta czekoladowa z wiórkami kokosowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ciasto 1. Składniki na ciasto łączymy razem , wyrabiamy na jednolita masę. Zawijamy w folię spożywczą , chłodzimy w zamrażalce 20-30 min. Ciasto rozwałkowujemy na cienki placek , przekładamy do formy na tartę . Pieczemy 20-25 min w 180st.
  • masa 2. Margarynę ze śmietaną rozgrzewamy , dodajemy cukier i czekoladę , podgrzewamy na wolnym ogniu co chwila mieszając do całkowitego połączenia się składników.
  • przed zastygnięciem 3. Masę wylewamy na ciasto , wierch posypujemy wiórkami kokosowymi. Odstawiamy do wystygnięcia a następnie wkładamy do lodówki na 3-4 h do zastygnięcia masy. Gotową kroimy jak pizzę lub w kostkę .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy