Tarta kakaowa z mascarpone i malinami.

0 (0 ocen)

  • 60 min

Tarta jest lekko kwaskowa,dzięki malinom.Wyszła pyszna,po prostu rozpływa się w ustach:)

  • 60 min

Składniki:

  • NA TARTE
    Biszkopty 30dkg
    Masło 1/2 kostki
    Kakao 2 łyżki

    MASA
    Serek mascarpone
    Śmietanka 30% mały kubek
    Galaretka malinowa
    Żelatyna 1 łyżka
    Maliny 1 szkl.

    DEKORACJA
    Maliny i starta czekolada

Tarta kakaowa z mascarpone i malinami. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-22qlce8 1. Biszkopty zblendować ,dodać masło i kakao,dobrze wyrobić.
    Wyłożyć na blaszkę od tarty i ugniatając wylepić boki i spód.

    Śmietankę ubić i dodać do serka mascarpone.
    Wcześniej rozpuścić galaretkę i żelatynę w 1/2 szkl.gorącej wody.
    Letnią dać do serka,zmiksować,dodać maliny i łyżką delikatnie zamieszać
    Masa szybko tężeje,dać ją na wyłożony spód.
    Na wierzch poukładać maliny i posypać startą czekoladą.
  • image-1na35xb 2. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.83 (191 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

tarta z mascarpone i owocami