Tarta karmelowo-malinowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Masło rozpuścić. Herbatniki rozdrobić i razem z wiórkami dodać do masła i dokładnie wymieszać. Spód tortownicy o średnicy 26cm wykleić masę herbatnikową i odstawić do lodówki.
2.Żelatynę zalać niewielką ilością wody, a jak spęcznieje rozpuścić w kąpieli wodnej. Serek zmiksować ze śmietaną i karmelem. Do wystudzonej żelatyny dodać łyżkę masy serowej, wymieszać i dodać do całości. Wymieszać i wylać na spód herbatnikowy. Na wierzchu ułożyć maliny (ok. 3/4 szklanki odłożyć). Odstawić do lodówki do stężenia.
3.Odłożone maliny zasypać cukrem, zagotować, zmiksować blenderem i przetrzeć przez sitko. Wystudzić.
Tartę podawać z musem malinowym. Smacznego :)
Notka redakcyjna
PRZEPIS DNIA Niedziela 24.08.2014 r. http://www.przyslijprzepis.pl/forum/topic/guid/1997482?page=94
Komentarze