tarta "paryska" z jabłkami

0 (0 ocen)

tarta "paryska" jest krucha, chrupiąca i można do niej użyć różne owoce............SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • mąka pszenna 20 dag,

    masło lub margaryna 10 dag,

    cukier 3/4 szklanki,

    jajka 1 sztuka,

    jabłko winne 6 sztuk,

    cynamon 1 łyżka,

    cukier 2 łyżki

Tarta "paryska" z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. w misie robota zrobić z mąki, jajka, cukru, miękkiego masła sypką, drobną kruszonkę - silikonowa forma do tarty 22 cm: wsypać 3/4 kruszonki i denkiem szklanki przyciskać do dna
  • etap 2. jabłka ze skórką podzielic na ćwiartki i pokroić je w talarki, na kruszonce gęsto poukładac i posypać cynamonem i cukrem
  • etap 3. na jabłka rozsypać resztę kruszonki ale bez ubijania
  • etap 4. piec w 200C około 30 minut i z formy wyjąć jak będzie wystudzona dnem do góry

Komentarze

Podobne przepisy