Szybka i smaczna tarta. A dlaczego po chińsku ? Może dlatego, że jest w niej mieszanka chińska.
Składniki:
1 op ciasta francuskiego
1 op Mieszanki Chińskiej
300 g tartej mozzarelli
1 łyżka czarnego sezamu
1 duża pierś z kurczaka
do smaku :
sól
pieprz
czosnek granulowany
chili
3 łyżki bułki tartej
Tarta po chińsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Formę do tarty wysmarować masłem i wysypać bułką tartą.
Formę wylepić ciastem i wysypać dno bułką tartą.
Nadmiar ciasta odciąć i pociąć na paseczki.
Pierś z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w sporą kostkę, posolić.
Mieszankę chińską rozmrozić na sicie.
2.Potem przełożyć ją do miski, dodać pokrojona pierś oraz mozzarellę a także przyprawy do smaku, wymieszać.
Tak przygotowany farsz przełożyć do formy, posypać sezamem i rozłożyć paseczki ciasta.
Tartę piec 35 minut w 210
Komentarze