Tarta po chińsku

0 (0 ocen)

Szybka i smaczna tarta. A dlaczego po chińsku ? Może dlatego, że jest w niej mieszanka chińska.

Składniki:

  • 1 op ciasta francuskiego
    1 op Mieszanki Chińskiej
    300 g tartej mozzarelli
    1 łyżka czarnego sezamu
    1 duża pierś z kurczaka
    do smaku :
    sól
    pieprz
    czosnek granulowany
    chili
    3 łyżki bułki tartej

Tarta po chińsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Formę do tarty wysmarować masłem i wysypać bułką tartą.
    Formę wylepić ciastem i wysypać dno bułką tartą.
    Nadmiar ciasta odciąć i pociąć na paseczki.
    Pierś z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w sporą kostkę, posolić.
    Mieszankę chińską rozmrozić na sicie.
  • 2. Potem przełożyć ją do miski, dodać pokrojona pierś oraz mozzarellę a także przyprawy do smaku, wymieszać.
    Tak przygotowany farsz przełożyć do formy, posypać sezamem i rozłożyć paseczki ciasta.
    Tartę piec 35 minut w 210

Komentarze

Podobne przepisy