Tarta - przepis podstawowy

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Oto podstawowy przepis na tartę, którą po upieczeniu można napełnić dowolną, słodką masą.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g mąki pszennej
    125 g masła
    60 g cukru pudru
    2 żółtka

Tarta - przepis podstawowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Połączyć wszystkie składniki i zagnieść ciasto. Następnie owinąć je folią i chłodzić w lodówce min. 30 minut. Formę do tarty posmarować masłem i posypać bułką tartą. Formę wyłożyć ciastem. Ciasto nakłuć widelcem w wielu miejscach. Piec ok. 25-30 min. w temp. 180°C. Po ostygnięciu na tartę można wyłożyć dowolną masę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy