Tarta serowo- pomarańczowa

0 (0 ocen)

Pyszna tarta z ciasta francuskiego z nadzieniem serowym, udekorowana świeżymi pomarańczami. Polecam!

Składniki:

  • 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego (275g)
    500 g zmielonego twarogu
    4 łyżki soku pomarańczowego
    skórka otarta z 1 pomarańczy
    5 łyżek cukru pudru
    2 pomarańcze do dekoracji

Tarta serowo- pomarańczowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie rozwałkować, umieścić w blaszce o wymiarach 23x39 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Nakłuć widelcem i schłodzić 30 minut. Następnie obciążyć papierem do pieczenia oraz fasolą. Piec w 200st.C około 15 minut. Po tym czasie zdjąć obciążenie i podpiec jeszcze 10 minut do zarumienienia. Wyjąć z piekarnika i pozostawić do wystudzenia. Twaróg utrzeć z cukrem pudrem, skórką i sokiem. Masę wyłożyć na ostudzone ciasto francuskie. Wierzch udekorować obranymi pomarańczami. Smacznego! (inspiracja/źródło: Domowa cookierenka Agi)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy