Tarta z chrupkimi warzywami i oscypkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z podanych składników zagnieć ciasto,prostokątna formę wysmaruj masłem,wylep ciastem,nakłuj widelcem.
Piecz 15 minut w temperaturze 190 stopni C.
2.Marchewki obierz,przekrój na połowę,przełóż do garnka,dodaj różyczki brokuła,wrzuć na lekko osoloną wodę i gotuj 5-7 minut.Odcedź,ostudź.
Rzodkiewki odetnij od liści,opłukaj,przekrój na połowę,liście dokładnie opłukaj,posiekaj,wymieszaj z jajkami,śmietaną,kremówką,serem,dopraw solą,pieprzem i gałką.
3.Na podpieczonym cieście rozłóż masę jajeczną,marchewki,różyczki brokuła i rzodkiewki,warzywa wciśnij lekko w masę.
Piecz około 40 minut w temperaturze 160 stopni C.
Komentarze