Tarta z figami i włoskim serkiem

0 (0 ocen)

  • 60 min

pyszna i co tu dużo gadać

  • 60 min

Składniki:

  • ciasto
    1,5 szkl mąki
    0,5 szkl cukru
    0,5 kostki margaryny
    2 żółtka
    szczypta proszku do pieczenia

    nadzienie
    serek włoski (capri) 200 - 220 g
    0,5 szkl mleka
    1/3 szkl cukru
    2 żółtka
    3 figi

Tarta z figami i włoskim serkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę rozetrzeć z margaryną i cukrem, dodać żółtka i zagnieść dość twarde ciasto, wylepić nim formę do tarty. Podpiec ok 13 min w temp 180 st
    Serek z miksować z cukrem, mlekiem i żółtkami.
    Masę serową wylać na podpieczone ciasto i ułożyć plasterki fig. Piec ok 20 min w temp 180 st
    Posypać brązowym cukrem dla ładniejszego efektu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy