Tarta z łososiem

0 (0 ocen)

Pyszne połączenie smaków :)

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    200 g mrożonego szpinaku w liściach
    2-3 średnie ziemniaki
    200 g świeżego łososia
    sól, pieprz
    1 łyżka masła
    2 ząbki czosnku

Tarta z łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Farsz do tarty 1. Ziemniaki ugotować w mundurkach w osolonej wodzie. Ostudzić i obrać. Łososia podsmażyć na bardzo małym ogniu na oliwie, pod przykryciem z obu stron. Zamrożony szpinak wsypać na patelnię, dodać masło i smażyć aż się rozpuści. Dodać pokrojone w drobną kostkę ziemniaki i rozdrobnionego łososia. Doprawić solą, pieprzem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
  • Upieczona tarta 2. Formę do tarty wykleić ciastem francuskim. Przykryć papierem do pieczenia i obciążyć. Podpiec do lekkiego zrumienienia z piekarniku nagrzanym do 180 stopni. (ok 20 minut). Nałożyć farsz i piec jeszcze 20 minut. Smacznego :)

Komentarze

Podobne przepisy