Tarta z masą ajerkoniakową

0 (0 ocen)

  • 45 min

Pomysł na tartę z wykorzystaniem gotowych produktów.

  • 45 min

Składniki:

  • masa do tortów o smaku ajerkoniaku w proszku
    mrożone ciasto francuskie
    200 ml śmietany kremówki
    0,5 litra drylowanych wiśni
    1 kisiel wiśniowy

Tarta z masą ajerkoniakową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • wiśnie na spód 1. Masę ajerkoniakową przygotowujemy zgodnie z instrukcją ma opakowaniu. Ciastem wykładamy formę do tarty i pieczemy również zgodnie z instrukcją.
    Wiśnie przekładamy do garnka, dodajemy 3/4 szklanki wody i zagotowujemy. Kisiel rozpuszczamy w odrobinie wody i wlewamy do gotujących się wiśni. Zdejmujemy z ognia i mocno i dokładnie mieszamy.
    Wiśnie wykładamy na upieczony już spód, trochę zostawiając na drugą warstwę.
  • tarta ze śmietaną na wierzchu 2. Gdy wiśnie ostygną, rozsmarowujemy na nich masę ajerkoniakową. Wyłożyć resztę wiśni.
    Kremówkę ubijamy i ozdabiamy nią ciasto. I od razu do lodówki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy