Tarta z nadzieniem ryżowo-pieczarkowym z kurczakiem

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

pożywna a przy tym bardzo smaczna:)))

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - woreczek ryżu: 100 gramów
    - pieczarki: 200 gramów
    - filet z kurczaka: 300 gramów
    - śmietana: 200 gramów
    - Żółty ser: 100 gramów
    - przyprawa do potraw np. Kucharek około: 2 łyżki
    - przyprawa do kurczaka około: 1 łyżka
    - piepr ziołowy około: 0.5 łyżeczki
    - Ciasto: mąka: 1 szklanka
    - Jajko: 1 sztuka
    - śmietana: 1 łyżka
    - margaryna: 80 gramów
    - sól: 1 szczypta

Tarta z nadzieniem ryżowo-pieczarkowym z kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników zagniatamy ciasto i wkładamy na 30 minut do lodówki. Schłodzone rozwałkowujemy i wykładamy nim formę do tarty. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez około 15 minut.
  • 2. Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Pieczarki kroimy w kostkę, smażymy na rozgrzanym tłuszczu.
  • 3. Kurczaka również kroimy w kostkę, posypujemy przyprawą do kurczaka i Kucharkiem i smażymy.
  • 4. Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach. Do ugotowanego ryżu dajemy pieczarki, kurczaka, ser, śmietanę, przyprawiamy Kucharkiem i pieprzem ziołowym i dokładnie mieszamy.
  • 5. Powstałą masę wykładamy na podpieczone ciasto, posypujemy pozostałym serem żółtym. Zapiekamy około 20 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy