Tarta z serami góralskimi i szynką podana z konfiturą z borówek

0 (0 ocen)

  • 60 min

Sery góralskie prosto z Zakopanego

  • 60 min

Składniki:

  • ciasto;
    1,5 szkl mąki
    0,5 kostki margaryny
    sól
    pieprz
    szczypta chili
    2 jajka

    nadzienie
    100 g bryndzy
    150-200 g różnych oscypków mieszanych
    30 g sera żółtego
    szynka (duże plastry)
    szczypta oregano

    konfitura z borówek

Tarta z serami góralskimi i szynką podana z konfiturą z borówek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto zagnieść, wylepić natłuszczoną formę, nakłuć widelcem i podpiec w temp ok 19 st przez ok 15 min.
    Sery zetrzeć na tarce i wymieszać.
    Na podpieczonym spodzie ułożyć szynkę, rozsypać równomiernie sery , wyrównać i posypać szczyptą oregano i zapiec przez ok 20 min.
    Tartę podawać z konfiturą z borówek.

    Jest przepyszna.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy