Tarta z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie składniki na ciasto wyrobić na jednolitą masę.
Kulkę ciasta włożyć w folię i do lodówki na godzinkę.
Rozwałkować okrągły placek grubości 3mm i wykleić nim formę do tarty po brzegi.
Tartę piec 15-20 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni.
Na kruchy placek wylać masę serową ( wymieszać serek, jogurtu, mąki, cukry, jajka, barwnik i aromat).
Ciasto ponownie włożyć do piekarnika, na 30-45 minut.
Sprawdzić czy środek jest upieczony.
Rozrobić galaretkę wg przepisu na opakowaniu .
Truskawki umyć, odszypułkować i przekroić na mniejsze części i ułożyć na upieczonym cieście.
Na wierzch wylać powoli galaretkę tak, aby każda truskawka była polana
Tartę wstawić do lodówki.
Komentarze