Tarta z warzywami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 40 min
  • Dla 4 osób

Moje ulubione śniadanie - szybkie i smaczne.

  • 40 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 250 g ciasta francuskiego
    1 młoda cukinia
    1 nieduża słodka papryka
    1 mała cebula
    pomidorki cherry
    30-40 g sera feta
    3 jajka
    1-2 łyżki śmietany lub mleka
    sól
    pieprz

Tarta z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie wyłóż na formę 20x20 cm
  • 2. Cukinię i paprykę pokrój w kostkę.
  • 3. Ciasto przykryj papierem do pieczenia i włóż pokrojone warzywa. Piecz w piekarniku w temp. 200 stopni przez 15 minut.
  • 4. Jajka ubij ze śmietaną (z mlekiem). Dopraw solą i pieprzem wg smaku.
  • 5. Cebulkę pokrój w pół talarki.
  • 6. Wyjmij tartę z piekarnika.
  • 7. Upieczone warzywa na papierze wyłóż na ciasto. Dodaj cebulę i pomidorki. Zalej jajeczną masą i na koniec wyłóż rozdrobniony ser feta. Piecz w piekarniku w temp. 180-190 stopni przez 15-20 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy