250 g ciasta francuskiego
1 młoda cukinia
1 nieduża słodka papryka
1 mała cebula
pomidorki cherry
30-40 g sera feta
3 jajka
1-2 łyżki śmietany lub mleka
sól
pieprz
Tarta z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto francuskie wyłóż na formę 20x20 cm
2.Cukinię i paprykę pokrój w kostkę.
3.Ciasto przykryj papierem do pieczenia i włóż pokrojone warzywa. Piecz w piekarniku w temp. 200 stopni przez 15 minut.
4.Jajka ubij ze śmietaną (z mlekiem). Dopraw solą i pieprzem wg smaku.
5.Cebulkę pokrój w pół talarki.
6.Wyjmij tartę z piekarnika.
7.Upieczone warzywa na papierze wyłóż na ciasto. Dodaj cebulę i pomidorki. Zalej jajeczną masą i na koniec wyłóż rozdrobniony ser feta. Piecz w piekarniku w temp. 180-190 stopni przez 15-20 minut.
Komentarze