Tartaletki pod rybną pierzynką

0 (0 ocen)

  • 60 min

szybko i smacznie

  • 60 min

Składniki:

  • Składniki podstawowe
    5 jajek
    1 szkl makaronu (drobnego bądź po ugotowaniu rozdrobnić)
    15 dag żółtego sera np gouda

    Składnik dodatkowy
    1 średnia wędzona makrela

    składniki robocze
    po 1/4 cebuli czerwonej i białej
    1 łyżka majonezu
    1 łyżka margaryny
    1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
    pieprz
    natka pietruszki

    Do dekoracji
    Keczup
    czerwona cebula

Tartaletki pod rybną pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule pokroić w drobną kosteczkę 4 jajka ugotować na twardo, oskubac ostudzić. Makrelę obrać ze skóry i ości. Jajka i rybę wrzucic do miski, rozgnieść widelcem, aby się połączyły. Dodajemy cebule, majonez, margarynę, koncentrat, pietruszkę.
  • w formie 2. Makaron ugotować al dente. Odcedzić, wystudzić. Jajko roztrzepać w misce, dodać starty ser, makaron i posolić. Wykładać do natłuszczonych foremek do mufinek. Piec ok 15 min w 200 st. Wystudzić.
  • 3. Po łyżce pasty nakładać na tartaletkę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy