coś bez wątpienia dla wielbicieli BARDZO SŁODKICH deserów. Idealne połączenie kruchego ciasta, bardzo słodkiego orzechowego kremu i kwaśnych czerwonych porzeczek.
Tartaletki z maślano-orzechowym kremem i czerwonymi porzeczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.TARTALETKI wszystkie składniki wkładamy do miski i wyrabiamy dłonią elastyczne ciasto. Ciastem wylepiamy dokładnie foremki, nakłuwamy i chowamy je na 30 minut do zamrażarki. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni, funkcja grzania góra/dół. Do nagrzanego piekarnika wkładamy tartaletki z zamrażarki pieczemy na złoty kolor ok 25-30 minut. Studzimy.
KREM masło ucieramy z cukrem. Pod koniec ucierania dodajemy masło orzechowe.
CAŁOŚĆ krem przekładamy do szprycy z ozdobną końcówka. Wypełniamy tartaletki kremem, dekorujemy umytymi porzeczkami. Pyszne!
Komentarze