TARTALETKI z maślano-orzechowym kremem i czerwonymi porzeczkami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

coś bez wątpienia dla wielbicieli BARDZO SŁODKICH deserów. Idealne połączenie kruchego ciasta, bardzo słodkiego orzechowego kremu i kwaśnych czerwonych porzeczek.

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • przepis na 8 -10 sztuk o średnicy ok. 10cm

    tartaletki:
    300g mąki pszennej
    150g miękkiego masła + masło do posmarowania foremek
    50g cukru pudru
    2 żółtka

    krem:
    400g ciepłego masła
    200g masła orzechowego
    150g cukru pudru

    200g czerwonych porzeczek

Tartaletki z maślano-orzechowym kremem i czerwonymi porzeczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. TARTALETKI wszystkie składniki wkładamy do miski i wyrabiamy dłonią elastyczne ciasto. Ciastem wylepiamy dokładnie foremki, nakłuwamy i chowamy je na 30 minut do zamrażarki. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni, funkcja grzania góra/dół. Do nagrzanego piekarnika wkładamy tartaletki z zamrażarki pieczemy na złoty kolor ok 25-30 minut. Studzimy.

    KREM masło ucieramy z cukrem. Pod koniec ucierania dodajemy masło orzechowe.

    CAŁOŚĆ krem przekładamy do szprycy z ozdobną końcówka. Wypełniamy tartaletki kremem, dekorujemy umytymi porzeczkami. Pyszne!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy