Tartaletki z musem malinowym

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Mocno malinowe tarteletki z nutą jeżynową i winogronem. Były pyszne, i rozeszły się bardzo szybko.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • Tartaletki z musem malinowym

Tartaletki z musem malinowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • spody kruche podpieczone 1.

    Masło kroję na małe kawałki , przekładam do miski, przesiewam mąkę, dodaję cukier, jogurt i zagniatam bardzo krótko. Wkładam do lodówki na godzinę. Foremki tarteletek smaruję tłuszczem, wysypuję bułką tartą. Ciasto dzielę na 6 kulek i każdą wałkuję na papierze do pieczenia. Przekładam z papieru do foremek i mocno dociskam. Nakłuwam widelcem. Wstawiam do piekarnika na 20 minut temp 170 stopni
  • galaretka z malin 2. Maliny przesypuję do rondelka, dodaję cukier i zagotowuję. Przecieram przez sitko. Żelatynę rozpuszczam w łyżce gorącej wody i dodaję do malin. Odstawiam do lodówki do stężenia najlepiej na n0c. Na drugi dzień miksuję blenderem chwilę.
    Odkładam 3 łyżki galaretki do dekoracji.
  • krem z malin 3. Serek mascarpone rozrabiam mikserem, dodaję galaretkę i ubijam do jednolitej konsystencji.

    Zimne tarteletki smaruję kremem, galaretkę malinową przekładam do szprycy i wyciskam na kremie. Dekoruję owocami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy