Tatar

0 (0 ocen)

Tatar jest wspaniałą przystawką, przez większość z nas lubianą. Najlepszy jest przygotowany samemu w domu.

Składniki:

  • - 250 g polędwicy wołowej
    - 2 łyżki kaparów
    - 1 średnia cebula
    - 6-8 korniszonów
    - 1 żółtko
    - sól
    - pieprz

Tatar - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Polędwice mielimy w maszynce. Kapary, cebulę i korniszony bardzo drobno siekamy. Mięso przyprawiamy solą i pieprzem do smaku. Tatar formujemy w okrąg i robimy wgłębienie, do którego wkładamy żółtko. Kapary, cebulę i korniszony układamy na wkoło mięsa. Przed jedzeniem mieszamy wszystkie składniki razem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.5 (181 ocen)

Tatar z udźca wołowego