Tatar wołowy

0 (0 ocen)

  • 30 min

Tatar wołowy między innymi jest bogaty w żelazo, witaminy z grupy B i białko. Warto się na niego skusić.

  • 30 min

Składniki:


  • 250 g wołowiny - najlepiej polędwicy
    1 cebula
    2 ogórki kiszone
    2 żółtka
    1 łyżeczka oliwy
    sól, pieprz - do smaku

    ew. 1 łyżeczka sosu worcestershire - można pominąć

Tatar wołowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wołowinę dobrze oczyszczamy drobno siekamy lub mielimy. Mięso dokładnie mieszamy z oliwą i sosem worcestershire, oraz doprawiamy. Ogórka i cebulę drobno siekamy. Na talerz wykładamy mięso a na wierz dajemy surowe żółto ( jajka dokładnie myjemy). Posypujemy pieprzem, obok wykładamy ogórka i cebulkę. Podajemy od razu.

Porady

Aby tatar był bardziej delikatny można dodać do mięsa odrobinę wody.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy