Tatar z łososia

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszna i szybka przekąska sylwestrowo/karnawałowa do przygotowania w kilkanaście minut.

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - łosoś wędzony w plastrach opakowanie: 200 gramów
    - cebula: 1 sztuka
    - małe ogórki kiszone bez skórki: 2 sztuki
    - sok z cytryny: 1 łyżka
    - oliwa z oliwek: 1 łyżka
    - listki sałaty: 5 sztuk
    - kromki pieczywa razowego lub pumpernikikla: 5 sztuk
    - masło: 1 łyżka
    - soól, pieprz: 1 szczypta
    - gałązki świeżego koperku: 2 sztuki

Tatar z łososia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę, ogórki i pokrój w drobną kostkę. Drobno posiekaj plastry łososia. Ogórek, cebulę i łososia umieść w miseczce i wymieszaj. Oprósz solą i pieprzem, dodaj oliwę i sok z cytryny. Jeszcze raz dokładnie wymieszaj i wstaw do lodówki na min 30 minut.
  • 2. Kromki chleba pokrój na małe kwadraciki, lub wytnij kółeczka za pomocą foremki do ciastek lub kieliszka. Każdą kromkę posmaruj cienko masłem, przykryj listkiem sałaty, nałóż łyżeczkę tatra i gałązkę koperku. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy