Tatar z łososia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ogórka umyć, pokroić wzdłuż lekko posolić odstawić.Odsączyć.
2.Łososia pokroić drobniutko,cebulę drobniutko w kostkę(można sparzyć wrzątkiem), pieczarki, ogórki chilli pokroić w drobniutką kostkę
3.Sos
Żółtko ucierać widelcem z łyżeczką musztardy pomalutku dodawać oliwę z oliwek i sok z cytryny pół łyżeczki (jako że surowego żółtka nie przełknę ja sos zrobiłam bez niego doprawiamy do smaku i mieszamy z łososiem, ogórkami i pieczarkami.Na koniec delikatnie wymieszać z koperkiem, szczypiorkiem i otartą skórką cytryny( wg uznania)
4.Ugotowane jajka kroimy na pół owijamy ogórkami i łączymy wykałaczką na to wykładamy masę łososiową, posypujemy szczypiorkiem, koperkiem i otartą skórką cytryny.Na wykałaczki nadziewamy żurawinę.Smacznego
Komentarze