Tatar z wędzonego łososia

0 (0 ocen)

Pyszny rybny tatar idealny do kanapek.

Składniki:

  • 20 dag wędzonego łososia
    2 - 3 łyżki oleju rzepakowego
    marynowane cebulki
    suszone pomidory z ziołami i czosnkiem, (przyprawa firmy Kamis)
    papryka konserwowa
    pieprz
    sok z cytryny do smaku
    kapary
    opcjonalnie koperek

    szczypiorek, pomidorki koktajlowe i cebulka do dekoracji

Tatar z wędzonego łososia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łososia bardzo drobno siekamy, dodajemy posiekane cebulki, paprykę, kapary, przyprawiamy, solą, pieprzem i suszonymi pomidorami. Dodajemy olej i sok z cytryny. Wszystko dokładnie mieszamy. Podajemy z ulubionym pieczywem. Do dekoracji można użyć pomidorków koktajlowych oraz szczypiorku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy