Tatar z wędzonego łososia i awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Łososia posiekać nożem. Awokado obrać ze skórki,pokroić w kosteczkę i natychmiast skropić sokiem z cytryny by nie ściemniało. Cebulkę drobno posiekać. Zmieszać razem łososia,awokado,cebulę i koperek,dodać oliwę i przyprawić do smaku świeżo mielonym pieprzem.
By zaprezentować tatar tak jak ja to zrobiłam należy wziąć metalową obręcz o śr. 6 cm,ułożyć na półmisku,nałożyć porcję tatara,ugnieść łyżką i delikatnie ściągnąć obręcz. Tę czynność powtórzyć jeszcze dwukrotnie,ponieważ z tej ilości wyjdą 3 porcje po ok. 80 g każda.
Półmisek włożyć do lodówki,by schłodzić nieco tatar przed podaniem.
Komentarze