Tatar ze śledzia

0 (0 ocen)

  • 20 min

Ten przepis również dostałam od babci. Jest bardzo dobrą kucharką najczęściej we własnych przepisach , i dlatego się na niej wzoruje .

  • 20 min

Składniki:

  • * 4-5 filetów ze śledzia w oleju
    * sok z 1/2 cytryny
    * 4 ogórki konserwowe
    * 1/2 słoiczka marynowanych pieczarek
    * 3 plastry marynowanej papryki
    * 1/2 słoiczka czarnych oliwek bez pestek
    *1 cebula
    * pęczek natki pietruszki
    * 3 łyżki oliwy
    * sól , pieprz

Tatar ze śledzia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzia kroimy w kostkę. Skrapiamy sokiem z cytryny.
  • 2. Cebulę obieramy , kroimy w drobną kostkę. Solimy i odstawiamy. Natkę pietruszki siekamy. Ogórki konserwowe , pieczarki , paprykę i oliwki kroimy w drobną kostkę , a następnie mieszamy z cebulą i posiekaną natką pietruszki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem , dodajemy oliwę. Ponownie mieszamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy