-śledź filet a la łosoś w oleju 4 sztuki
-cebula 1 sztuka
-ogórek konserwowy-mały 3 sztuki
-grzybki w occie 6 sztuk
-cytryna sok 1/2 sztuki
-papryka czerwona marynowana- niekoniecznie
-jabłko 1 sztuka
-pieprz do smaku
-sól do smaku
-kapary do dekoracji
Tatar ze śledzia al a łosoś - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety śledzia pokroić w kostkę.
Obraną cebulę, ogórki, grzybki i obrane jabłko drobno posiekać.
Jabłko pokrojone skropić sokiem z cytryny.
Do filetów dodać po łyżeczce ogórków, grzybków, jabłka, cebuli doprawić solą i pieprzem, wymieszać.
Na środku talerza ułożyć kopczyk śledzia.
Na około każdej porcji ułożyć resztę pokrojonych składników.
Posypać kaparami , podawać z pieczywem pełno ziarnistym.
SMACZNEGO!!!!!!
Komentarze