Tatatr z wędzonego pstrąga

0 (0 ocen)

  • 15 min

Propozycja na smaczny i delikatny tatar rybny z dodatkiem warzyw i ziaren prażonego słonecznika :)

  • 15 min

Składniki:

  • - 130 g filetów z wędzonego pstrąga
    - 50 g marynowanych pieczarek
    - 50 g ogórków konserwowych
    - 1 mała cebulka biała
    - sok z cytryny
    - pieprz czarny
    + ziarna słonecznika

Tatatr z wędzonego pstrąga - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1 1. Marynowane pieczarki, ogórki konserwowe i cebulkę kroimy w bardzo drobną kosteczkę.
  • 2 2. Filety z pstrąga pozbawaimy ewentualnych ości oraz nadmiaru tłuszczu i także kroimy w drobną kostkę.
  • 3 3. Kawałki pstrąga skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy pokrojone warzywa, doprawiamy dość obficie świezo zmielonym pieprzem i mieszamy.

    Całosć odstawiamy na chwilę dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów.
  • 4 4. W tym czasie na rozgrzanej patelni prażymy zairna słonecznika do momentu aż zaczną uwalniać swój aromat.
  • 5 5. Tatar przekładamy na talerzyki i podajemy z gorącymi ziarnami słonecznika.

    Życzę smacznego! :)

Komentarze

Podobne przepisy