Tęczowa pianka

0 (0 ocen)

Lekki, puszysty, piankowy deser :)

Składniki:

  • 2 torebki owocowej galaretki (różne kolory)
    4 białka
    szczypta soli

Tęczowa pianka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretki rozpuścić, biorąc półtorej szklanki wody zamiast dwóch, ostudzić do temperatury pokojowej. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Podzielić na dwie części i delikatnie wymieszać z tężejącymi galaretkami. Przełożyć na przemian do wysokich szklanek i wstawić do lodówki (pod zamrażalnik) przynajmniej na 3 godziny.

Porady

Galaretka powinna mieć konsystencję płynnego białka. Podawać z bitą śmietaną i z owocami. Można użyć więcej galaretek, uzyskując więcej kolorów.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy