Tęczowa sałatka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ogórki i pomidory myjemy
i kroimy w małą kostkę (pół
pomidora zostawiamy do
dekoracji). Kukurydzę, fasolę
i oliwki osączamy z zalewy.
Warzywa oraz oliwki wkładamy
do miski i mieszamy.
2.Kaszę kuskus przygotowujemy
według przepisu podanego
na opakowaniu. Wsypujemy
do miski z warzywami
i oliwkami. Mieszamy.
3.Kiszone ogórki kroimy
w małą kostkę i dodajemy
razem z majonezem. Doprawiamy
do smaku solą i pieprzem,
starannie mieszamy,
by wszystkie składniki połączyły
się z majonezem. Szczypiorek myjemy, osączamy
i siekamy, pół pomidora
kroimy w plasterki. Sałatkę
dekorujemy szczypiorkiem
oraz pomidorem. Wstawiamy
na godzinę do lodówki.
Komentarze