Tęczowa sałatka

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 45 min

Jestem mamą dwóch wspaniałych dziewczynek. Najbardziej lubię wymyślać dla nich nowe potrawyi eksperymentować w kuchni.

  • 45 min

Składniki:

  • ● 50 dag kaszy kuskus
    ● 2 małe słoiki majonezu
    ● słoik zielonych oliwek bez pestek
    ● puszka kukurydzy
    ● puszka czerwonej fasoli
    ● 6 pomidorów
    ● 6 kiszonych ogórków
    ● 2 wężowe ogórki
    ● 2 pęczki szczypiorku
    ● sól
    ● pieprz

Tęczowa sałatka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Tęczowa sałatka 1. Ogórki i pomidory myjemy
    i kroimy w małą kostkę (pół
    pomidora zostawiamy do
    dekoracji). Kukurydzę, fasolę
    i oliwki osączamy z zalewy.
    Warzywa oraz oliwki wkładamy
    do miski i mieszamy.
  • Tęczowa sałatka 2. Kaszę kuskus przygotowujemy
    według przepisu podanego
    na opakowaniu. Wsypujemy
    do miski z warzywami
    i oliwkami. Mieszamy.
  • Tęczowa sałatka 3. Kiszone ogórki kroimy
    w małą kostkę i dodajemy
    razem z majonezem. Doprawiamy
    do smaku solą i pieprzem,
    starannie mieszamy,
    by wszystkie składniki połączyły
    się z majonezem. Szczypiorek myjemy, osączamy
    i siekamy, pół pomidora
    kroimy w plasterki. Sałatkę
    dekorujemy szczypiorkiem
    oraz pomidorem. Wstawiamy
    na godzinę do lodówki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_04-2010

Komentarze

Podobne przepisy