Tęczowe babeczki z galaretek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Galaretki rozpuścić w trzech osobnych naczyniach.Zalać każdą z nich w szklance gorącej wody,a następnie odstawić do przestudzenia.Dobrze schłodzone mleko skondensowane przelać do dużego i głębokiego naczynia.Mikserem ustawionym na najwyższe obroty ubijać je na piankę.
Foremki w kształcie babek(ewentualnie do muffinek,zwykłe salaterki) wysmarować masłem.Odstawić do lodówki,aby masło zastygło na ściankach.Ubite mleko podzielić na 3 części.Do każdej części dodać 1 galaretkę,dokładnie połączyć.Wyjąć foremki,rozlać do nich jednego koloru piankę,u mnie niebieska,odstawić do stężenia.Po paru minutach na stężałą piankę wylać następną,innego koloru(u mnie żółta). Gdy pianka stężeje wylać ostatnią z nich- u mnie czerwona.Odstawić do zastygnięcia na 2-3 godziny,wyjąć z foremek,obłożyć owocami.
Komentarze