tęczowe kieliszki

0 (0 ocen)

  • 60 min

doskonały pomysł na deser na imprezy lub po romantycznej kolacji

  • 60 min

Składniki:

  • 4 galaretki: niebieska , różowa, zielona, żółta
    1 mały kubeczek śmietany kremówki (250 ml)
    1 łyżka cukru pudru
    czerwone porzeczki
    wiśnie
    kiwi
    kilka plasterków banana

Tęczowe kieliszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaterki rozpuścić w 300 ml wody. Nie wszystkie na raz, ale kolejno, w czasie, kiedy wcześniejsze warstwy będą tężeć.
  • 2. Pierwszą galaretkę wystudzić i podzielić na połowę. Jedną część wylać do pucharków. Umieścić w lodówce. Kiedy stężeją, do drugiej części dodać dwie łyżki kremówki (płynnej, nie ubitej), wymieszać i wylać do pucharków.
  • 3. Tak postępować ze wszystkimi galaretkami. Kiedy wszystkie wartwy stężeją na wierzch położyć plasterki banana. Pozostałą kremówkę ubić z cukrem pudrem i szprycą wycisnąć na desery. Ułożyć owoce.

Porady

Deser dekorować śmietaną i owocami tuż przed podaniem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy