Tęczowe pucharki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Rozpuścić jedną z galaretek w 100ml gorącej wody. Gdy przestygnie wymieszać ją z 400g jogurtu naturalnego i 1/2 szklanki cukru pudru.
Rozłożyć równomiernie do pucharków lub szklaneczek przygotowanych wcześniej do deseru. Schłodzić w lodówce.
2.Gdy pierwsza pianka zacznie tężeć, rozrobić drugą z galaretek (również w 100ml wody). I dalej postąpić podobnie jak z pierwszą.
Czynność tę powtórzyć również w przypadku trzeciej galaretki.
3.Gdy ostatnia z pianek wylanych do pucharków stężeje, rozrobić śmietanę Śnieżkę, wg przepisu na opakowaniu i udekorować nią wierzch naszego deseru.
4.Na sam koniec deser udekorować owocami, startą czekoladą i rurkami waflowymi. Do dekoracji można użyć dowolnych składników, wg uznania.
Deser przechowujemy w lodówce.
Porady
Rurki waflowe najlepiej dodać tuż przed podaniem deseru, wtedy będą chrupiące :)
Komentarze