Tęczowe serniczki

0 (0 ocen)

  • 40 min

Niezwykle kolorowe serniczki, wszystko dzięki dodaniu do masy serowej kolorowej posypki do ciast.

  • 40 min

Składniki:

  • 500 g mielonego sera z wiaderka
    2 jajka
    1/2 szklanki cukru
    1 budyń waniliowy bez cukru
    opakowanie kolorowej posypki cukrowej

Tęczowe serniczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić na sztywną pianę.

  • 2. Do sera dodać żółtka, cukier, cukier waniliowy i budyń. Wszystko razem zmiksować na jednolitą masę. Dodać pianę z białek, delikatnie wymieszać łyżką. Posypkę posypać do wierzchu masy serowej (można zostawić 1 łyżkę do dekoracji), szybko i krótko zamieszać.

  • 3. Masę serową wyłożyć do silikonowych foremek na muffinki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160°C, piec ok. 30 minut. Ostudzić. Można podać z kleksem ubitej śmietany i posypać kolorową posypką

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy