Tęczowe skrzydełka

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

To proste w przygotowaniu danie jest przepyszne i wspaniale wygląda na stole każdej gospodyni.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 1 kg skrzydełek z kurczaka( mogą być podudzia)
    2 średnie marchwie
    1 pęczek szczypiorku
    1/2 szklanki soku pomidorowego (najlepiej gęstego)
    1 pęczek koperku
    1 czerwona cebula
    Marynata : oliwa, papryka słodka, curry, sól , pieprz, łyżka miodu, 2 ząbki czosnku

Tęczowe skrzydełka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marynata : Czosnek rozetrzyj, dodaj miód, 2 łyżki oliwy i resztę przypraw. W głębokiej misce wymieszaj marynatę ze skrzydełkami, przykryj folią spożywczą i odstaw na godzinę.
    Po tym czasie skrzydełka ułóż skrzydełka w brytfannie, dodać pokrojony szczypiorek, koper i marchew startą na tarce i cebulę pokrojoną w piórka, zalej sokiem pomidorowym. Piecz godzinę w temp. 180 stopni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy