Tilapia po chińsku

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Potrawa jest lekka, zdrowa i niezwykle aromatyczna.

Składniki:

  • 6 mrożonych filetów z tilapii
    sok z cytryny
    1/2 łyżeczki imbiru
    4 łyżki sosu sojowego
    6 łyżek białego wina
    ząbek czosnku
    olej do smażenia
    5 dag mąki kukurydzianej
    sól, biały pieprz
    szczypta cukru

Tilapia po chińsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Robimy marynatę: czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Sok z cytryny mieszamy z sosem sojowym i winem. Dodajemy imbir, cukier i czosnek. Dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Odstawiamy na noc do lodówki.
  • 2. Filety rozmrażamy, myjemy i osuszamy. Dokładnie nacieramy marynatą. Odstawiamy na 40 minut. Następnie obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_03-2011

Komentarze

Podobne przepisy